Sådan køber du en Persisk tæppe

En Persisk tæppe er ikke kun et hjem dekoration, det er en funktionel kunstværk. Selvom mange moderne persiske tæpper er lavet af maskinen, kan du stadig finde høj kvalitet håndlavede tæpper i dag. Før du køber en Persisk tæppe, du har brug at forstå hvad det er og hvad det ikke er.

Første er der ofte stor forvirring mellem orientalske tæpper og persiske tæpper. Orientalske tæpper er håndlavede tæpper, der kommer fra et bredt geografisk område, der strækker sig fra Tyrkiet i vest til Kina i øst. Det omfatter den persiske region. Så mens persiske tæpper er også orientalske tæpper, er ikke alle orientalske tæpper persiske tæpper.

Den Persiske tæppe er en vigtig del af Persisk kunst og kultur. Tæppe-vævning er en af de mest fremtrædende manifestationer af Persisk kultur og kunst, og daterer sig tilbage til bronzealderen.

Et godt udformet Persisk tæppe kan sidste århundreder. De tidligst overlevende persiske tæpper kommer fra 1500-tallet, attesterer deres holdbarhed. Dog bevise malede skildringer en længere historie af produktionen. Der er meget forskellige mellem klassisk persiske tæpper 16 og 1600-tallet. Fælles Motiverne omfatter rulning vin netværk, arabeques, Sky bands, medaljoner, og overlappende geometriske rum i stedet for dyr og mennesker.

Persiske tæpper er identificeret af den region, hvor de er produceret. Nogle af de mere alment kendte typer af persiske tæpper omfatter Tabriz, Kashan, Herat og Kerman. Hver har en karakteristisk stil. Eksempelvis har tæpper fra Tabriz en central medaljon og hvidternet hjørne medaljoner overlejret over et felt for at rulle vin ornament og en elektriker frederiksberg.

Når du køber en Persisk tæppe, blot Husk akronym MAKIP, som står for: materialer, autentiske, knob, per kvadrattomme, mangler og pris. Lad os overveje hver af disse.

Materialer

Billig, såkaldte “Persiske tæpper” at du finde i de fleste discount butikker er normalt fremstillet af syntetiske materialer (og de er næsten helt sikkert ikke gjort nogen steder i nærheden af Persien).

Når du køber et ægte persiske tæppe der er virkelig kun tre valg af materialer – uld, bomuld og silke. Disse fibre er alle naturlige og er mere holdbare end syntetiske stoffer. Farvet uld er traditionelt brugt til at gøre tribal tæpper. Silke er den dyreste og mest luksuriøse valg. Nogle persiske tæpper er endda vævet med guld tråde.

Autentiske

Det kan være svært at vide, om den løber du vælger er autentisk. Når du køber en Persisk tæppe, Sørg for at du har at gøre med et velrenommeret firma. Bedst vil give ægthedscertifikat.

Knuder pr. kvadrattomme el installatør

Knuder pr. kvadrattomme (KPSI) er et mål for overordnede kvalitet. Dybest set jo højere tal jo bedre tæppe. Søg efter tæpper, der har en KPSI mindst 80 – over 100 er bedre.

Mangler

Ægte persiske tæpper er lavet i hånden. Som sådan vil alle har mindre skønhedsfejl. Dette er normal. Faktisk hvis et tæppe kommer ud for perfekt maker vil normalt præsentere en lille ufuldkommenhed. Så længe ufuldkommenhed ikke forringer den samlede appel af gulvtæppet, ikke bekymre dig om det.

Pris

De fleste mennesker starter her når shopping for en Persisk tæppe. Husk, at hver enkelt er håndlavede og en kvalitet Persisk tæppe kan tage næsten et år at færdiggøre. Når tænker på hvor meget at bruge overveje faktorer nævnt ovenfor. Derudover vil størrelsen af tæppet har en enorm indflydelse på prisen. Heldigvis, der er en række gode websteder, der har fjernet den midterste mand til at tillade kunder til at købe høj kvalitet, ægte persiske tæpper er stærkt nedsatte priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.